Hartige ovenschotel met paksoi (uit de oude doos)

Dit recept stond ooit op de verpakking van een struik paksoi die ik kocht. Dat bewaarde ik om het ooit te maken. Ik verwacht dat het een recept is uit de jaren ‘90 want het prijsje (F 1,99) dat er op zat stamt dus nog uit het guldentijdperk. Dit getypt hebbende kan het briefje na ruim 20 jaar eindelijke weg.

Ingrediënten
1 kg aardappelen
200 ml melk
2 eieren (hardgekookt en gepeld)
1 struik paksoi
200 gr champignons
35 gr boter
2 el ketjap manis
2 tl sambal oelek
250 ml satésaus (zelfgemaakt of gekocht)
2 el geraspte kokos
50 gr geraspte pittige kaas
peper en zout

Bereiding
Kook de aardappelen gaar. Verwijder het stronkje van de paksoi. Snijd de steel in repen en het blad in stukjes. Snijd ook de champignons in plakjes. Bak de champignons en de paksoi met de boter in ca 3 minuten, totdat bijna al het vocht verdampt is. Voeg dan de ketjap, de sambal en peper en zout naar smaak toe. Neem de pan van het vuur. Stamp de aardappels met de melk tot een puree. Schep het paksoimengsel in een ovenschaal en meng hier de warme satésaus overheen. Snijd de eieren in stukjes en verdeel dit over de satéaus. Dek het geheel af met aardappelpuree. Strooi de kokos en de kaas over de aardappelpuree. Bak in een voorverwarmde oven op 200 graden in 30 minuten.

Dit bericht werd geplaatst in recept. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s