Verblijf op Walcheren

Na een heerlijk weekje op Texel zakten we af voor een nieuwe week in Zeeland waar we verbleven op camping Westhove in Domburg. Zeker zo in het voorseizoen een heerlijke camping.

Golfbrekers op het strand van Zoutelande in Zeeland

Als klein kind kan ik me overigens niet anders herinneren dan dat we naar Zoutelande gingen, áls we al naar zee gingen. Ik denk dat mijn ouders net als ik geen echte strandgangers waren, maar dat ze het zo nu en dan voor de kinderen deden. Om die reden heeft Zoutelande bij mij nog wel steeds een streepje voor op de rest van Zeeland en vandaar ook dat als ik op Walcheren ben, ik op zijn minst één keer, maar liever meerdere keren naar Zoutelande ga. Al is het maar om er even op een terras te zitten, De Langstraat door te lopen of de trap over de dijk te slechten.


Inmiddels zijn er meer plekken in Zeeland die mij kunnen bekoren, al liggen de meeste nog steeds op Walcheren: Havenstad Vlissingen, de heerlijke hoofdstad Middelburg, badplaats Domburg en het gezellige Veere. Prima om er een week te vertoeven. Zeker als het weer prima is en je niet op het strand hoeft te liggen, want dat is nog steeds niet mijn ding.

Mocht je er in het mosselseizoen zijn, en dat is best lang dan kan je naast een bezoek aan Deltapark niet langs de mosselen van Neeltje Jans. Verser en Zeeuwser zal je ze niet krijgen. Zo vers kan je ze natuurlijk het best heel eenvoudig op traditionele wijze gekookt nuttigen. Ik geef jullie nog een recept uit Het Zeeuwse mosselkookboek van Bart van Olphen. Daar staan overigens nog veel meer lekkere mosselrecepten in.

Mosselen in ’t zuur

Ingrediënten
1 kg mosselen
150 ml rijstazijn
4 takjes dragon
1 el zwarte peperkorrels
1 citroen, in plakjes of partjes
2 witte uien, in ringen gesneden
2 laurierblaadjes
2 tl korianderzaad

Bereiding
Was de mosselen en verwijder kapotte exemplaren. Kook de mosselen gaar in een bodempje water, schud ze een aantal malen om. Laat ze afkoelen. Haal ze daarna voorzichtig uit de schelp. Zeef het kookvocht en breng dit opnieuw aan de kook. Voeg de rijstazijn toe en kook het gedurende twee minuten.
Doe de rest van de ingrediënten in een goed schoongemaakte pot en voeg ook de mosselen toe. Schenk het vocht erbij tot alle mosselen onderstaan. Sluit de pot en laat de mosselen afkoelen. Zet ze daarna minstens een dag in de koelkast en ze zijn klaar om te gebruiken.

Tot volgende week in Limburg!

______________________________________
Het Zeeuwse mosselkookboek van Bart van Olphen is een uitgave van Kosmos uitgevers
144 pagina’s | ISBN 978 70 215 6751 8 | €29,95

Dit bericht werd geplaatst in familie, Nederland, recept, vakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s