Zürcher Geschnetzeltes met Rösti (uit de oude doos)

Het recept voor deze Zwitserse klassieker komt uit het boekje Raya’s radiorecepten uit 1987.
Raya Lichansky verzorgde tussen 1984 en 1991 de kookrubriek in het radioprogramma TROS nieuwsshow. Daarna stapte zij over naar RTL en verscheen daar onder andere regelmatig in de 5uurshow en koffietijd!

Ingrediënten
600 gr kalfslappen
250 gr champignons
1 ui
50 gr roomboter
1 dl droge witte wijn
3 dl room
peterselie

Voor de Rösti:
1 kg aardappelen
50 gr roomboter
4 el olijfolie
zout en peper

Bereiding
Snijd het vlees in dunne repen, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes, snijd de ui ragfijn en hak de peterselie fijn. Bak de reepjes kalfsvlees, eventueel in een paar porties, snel bruin. Haal het vlees uit de pan (houd warm) en fruit de ui aan in het vet. Voeg de champignon plakjes te en smoor tot de champignons zacht zijn. Giet de witte wijn erbij, kook daarmee de aanbaksels los. Schenk vervolgens de room in de pan en laat de saus al roerend op hoog vuur inkoken tot hij dikkig begint te worden. Doe het vlees, met het uitgelopen sap terug in de pan en breng op smaak met peper en zout. Strooi vlak voor het opdienen de peterselie erover.

De Rösti
Kook de aardappels in de schil nét niet helemaal gaar, laat ze afkoelen en pel ze daarna. Rasp de aardappels grof. Smelt de boter met de olie in een koekenpan. Doe de geraspte aardappel erbij en schep een paar keer goed om, zodat de boter en de olie goed gemengd worden met de aardappels. Strooi er wat zout over, zet het vuur laag en druk met de achterkant van een houten lepel de aardappels een beetje op elkaar. Laat de onderkant van de koek bruin worden, maar schud de pan zo nu en dan zodat de aardappels niet aan de bodem vast bakken. Draai de rösti met behulp van een groot bord om en bak ook de andere kant bruin.

Serveer de Zürcher Geschnetzeltes met de Rösti.

Dit bericht werd geplaatst in recept, Zwitserland. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s