Baden Württemberg – Brüchsal

Na onze aangename verrassingen in Speyer, Heidelberg en Schwetzingen stond deze keer ook een bezoekje op het programma aan Brüchsal. Daar hoef je voor het centrum niet te zijn. Aardige winkelstraat, maar daar is het volgens ons wel mee gezegd. Dat is ook niet de reden dat je naar Brüchsal moet gaan. Dat is ongetwijfeld wel het Schloss Bruchsal.

Schloss Brüchsal

Eigenlijk wisten we niet wat we konden verwachten. Zo goed hadden we ons ook weer niet verdiept in de omgeving. Brüchsal was niet zo heel ver weg van onze camping in Walldorf en het is rood omcirkeld op de routrekaart van de ANWB. Wij kwamen dus redelijk onbevangen aangereden vanuit het noorden. Voordat je Brüchsal dan binnenrijdt, rijd je onder een poort door. Eenmaal eronder door verandert je aanblik volledig. Links en rechts van je staan de meest prachtige gebouwen, met als absoluut hoogtepunt het slot aan de rechterzijde. Wij konden recht tegenover de ingang parkeren, maar daar hadden we waarschijnlijk wat geluk mee. Het was immers nog steeds Coronatijd én we hebben een invalideparkeerkaart in de auto liggen. Nadeel van de gedeeltelijke lockdown was natuurlijk dat het Schlosscafé gesloten was en dat terwijl het zalig weer was. Dat drankje moesten we even tegoed houden. Zoals vaak was ook bij dit slot een schitterende tuin aangelegd aan de achterkant. Een wandelingetje rond het slot was dus erg aangenaam. Na een uurtje reden we een stukje door naar het centrum. Zoals gezegd een centrum als velen. Wél met een terras waar we nog een heerlijk drankje namen voordat we terug reden naar ons vaste stekje in Walldorf.

Op deze heerlijke zomerse dag eten we een eenvoudige maar ozo heerlijke maaltijd.

Gerecht: Zalmfilet in eenvoudige parmezaansaus

Ingrediënten:
800 gr vastkokende aardappelen;
50 gr Parmezaanse kaas;
1-2 Biologische citroen;
4 zalmfilets;
1-2 el zonnebloemolie;
250 ml slagroom (of kookroom).

Bereiding:
Schil de aardappelen halveer ze en kook ze gaar in 15-20 minuten.
Snijd 20 gram van de Parmezaanse kaas in dunne flakes. Rasp het andere deel fijn.
Rasp 1-2 tl citroenrasp van de schil van de citroen (enkel het gele gedeelte).

Bestrooi de zalmfilets met zout, verhit een pan en voeg daar 1-2 el olie aan toe. Bak de zalmfilets rondom aan. Voeg de room toe aan de pan en knijp de citroen uit boven de pan. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Roer tot slot de citroenrasp en de geraspte Parmezaanse kaas toe. Breng verder op smaak met peper en zout.

Giet de aardappelen af en verdeel deze samen met de zalmfilets over de borden. Verdeel ook de saus over de borden en garneer met de Parmezaan flakes en eventueel een achtergehouden schijfje citroen. Serveer er een zomerse salade bij.

__________________________________

Meer informatie over toerisme in Brüchsal vind je hier
Meer informatie over camping Walldorf Astoria vind je hier

Dit bericht werd geplaatst in Duitsland. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s