Recepten van dicht bij huis

Heel veel boeken over de Nederlandse keuken zijn er niet. Toeval of niet, de afgelopen maand mocht ik twee boeken recenseren die duidelijk gericht zijn op onze eigen keuken en ik vond het heerlijk om te doen. Van beide boeken werd ik erg enthousiast. Om uiteenlopende redenen.

Het eerste was Lekker lokaal van Laura de Grave. Vegetarisch koken met producten uit je eigen omgeving. Dankzij dit boek kan ik bijna niet wachten om straks daadwerkelijk naar boerderijwinkels of boerenmarkten te gaan om daar inkopen te doen. Niks supermarkt met sperziebonen uit Egypte of Marokko (ja, echt waar, kijk maar eens in je eigen supermarkt. Raar toch?). In de winter is er genoeg te krijgen wat wél bij het seizoen past.

Het tweede is De bijbel van de Nederlandse keuken van Janneke Vreugdenhil. Dat is natuurlijk een feest der herkenning: boerenkool met worst, brabants worstenbrood en Limburgs zuurvlees. Bladeren door de bijbel levert heel veel ‘O, ja’s’ op. Buiten dat staan er heel veel heerlijke gerechten in die je zelf vast nog nooit gemaakt zult hebben.

Twee aanraders dus zo aan het begin van het nieuwe jaar. Klik op de afbeelding om mijn volledige recensies op Chicklit.nl te lezen.

Dit bericht werd geplaatst in Boeken, Nederland. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s