Guilty Pleasures (een boek van Sabine koning)

Terwijl ik mij op vakantie te goed deed aan heerlijk Italiaans eten, mij vergaapte aan de Italiaanse kazen en worsten op de markten van Piemonte en mij aan de oever van het Lago Maggiore de koude grappa goed liet smaken viel thuis de herziene uitgave van Guilty Pleasures van Sabine Koning op de deurmat. Hoewel het dus een heruitgave betreft kende ik het nog niet. Sabine Koning kende ik al wel van haar website Ohmyfoodness.nl.

Thuisgekomen van mijn pleziertje (ik voel me er overigens niet schuldig over) was het bladeren en lezen in Guilty Pleasures één van de eerste dingen die ik deed. En ik werd er blij van. Niet dat het mijn vakantie deed verbleken, maar ik kreeg wel direct weer zin om in mijn eigen keuken aan de kook te gaan. Jammer is het wel dat we afgesproken hebben ná de vakantie in het gareel te komen om onze vakantie- en coronakilo’s eraf te krijgen, maar wat heerlijk is het ook om weer eens een kookboek te lezen dat niet gaat over low carb, keto of calorieën. Natuurlijk moeten we daar ook mee aan de slag, ook leuk hoor, maar in het weekend verlang ik dan toch naar de Guilty Pleasures van Sabine.

Blader je door het boek dan weet je meteen waarom het deze titel heeft gekregen. Duidelijk is ook dat Sabine Koning al lang voordat haar eerste boek verscheen bezig was met het ontrafelen van gerechten die voor velen Guilty Pleasures zijn. Hoe maak je die wereldberoemde Big Mac-saus? Wat is het eenvoudige geheim van de Whopper? Hot Wings van KFC moeilijk? En natuurlijk hét recept van de Köttbullar, de Zweedse gehaltballetjes van de Ikea.

Het is wel duidelijk waar dit boek over gaat: het lekkerste eten dat niet persé heel gezond is! Dat moet je niet elke dag eten, maar zo af en toe mag je jezelf best eens kietelen. Dat geldt ook voor de taarten, voor de pizza’s, de hotdogs, de tosti’s en voor de kroketten. Ik weet zeker dat iedereen in dit boek wel zijn of haar Guilty Pleasure kan vinden en wat is er leuker dan om ze zelf te maken. De voldoening zal alleen maar groter zijn en natuurlijk smaken ze nog beter.

Tussen de eerste druk en deze herziene uitgave zit zo’n vijf jaar. In die tijd schreef Sabine Koning nog twee boeken: Reishonger met recepten van over de hele wereld en voorzien van persoonlijke foto’s van Sabine Koning die ook een verdienstelijk fotograaf blijkt te zijn en Cheesecake met 50 recepten van deze befaamde taart. Sabine heeft gedurende die vijf jaar dus nóg meer Guilty Pleasures ontdekt. Ze staat dan ook niet voor niets nog steeds te boek als Neerlands Guilty Pleasure-koningin.

Guilty Pleasures van Sabine Koning is een uitgave van uitgeverij Nieuw Amsterdam.
176 pagina’s | ISBN 978 90 468 2788 8| € 17,99

Dit bericht werd geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s