Recensie: Greenfeast – 50x snel & vega -Nigel Slater

Het boekje Greenfeast – 50x snel & vega van Nigel Slater, uitgegeven door Fontaine Uitgevers is de voorbode van een bijzonder tweeluik dat later in 2020 verschijnt: Greenfeast – Lente, Zomer en Greenfeast – Herfst, Winter.

cover greenfeastGreenfeast – 50x snel & vega is een boekje met recepten voor hen die iets minder vlees willen eten maar niet willen inleveren op de smaak en de beleving. Wat dat betreft verstaat Nigel Slater zijn vak. Nigel Slater (61) werkt al sinds zijn zestiende in restaurants, schreef meerdere kookboeken en maakte succesvolle kookprogramma’s voor de BBC. Hij is geliefd om zijn bijna literaire manier van schrijven over eten.

Daarvan vinden we in dit boekje helaas niets terug. Het boekje bestaat enkel uit vijftig vegetarische (meestentijds niet veganistische) recepten. Recepten die al eerder verschenen in andere boeken van Nigel Slater. Maar dat maakt de gerechten er zeker niet minder om. Bij sommige combinaties kan ik me maar moeilijk iets voorstellen. Wat te denken bijvoorbeeld van een salade van spruitjes, mandarijnen en winterappel? Wel meteen hoog op mijn lijstje staan bijvoorbeeld de aardappelpastei met ui en blauwe kaas en de soep van groene groenten, waarvoor je de currypasta zelf maakt en waar ook kokosmelk in gaat.

Voor zover ik het kan zien zijn alle ingrediënten goed verkrijgbaar, meestal zelfs gewoon in de super. Dat vind ik zelf wel prettig omdat ik niet altijd veel tijd heb om uitgebreid boodschappen te doen. In Greenfeast staan dan ook gerechten die prima geschikt zijn voor doordeweekse dagen. Ook als je iets uitgebreider wilt koken of een volledig driegangenmenu wilt samenstellen dan kan je met Greenfeast prima uit de voeten. Er staan namelijk ook heerlijke nagerechten in. Wat te denken van een kersencrumble met amandelen of een briochetoast met aardbeien en mascarpone?

Greenfeast – 50x snel & vega is een heerlijk cadeautje voor onder de kerstboom.
Nu ook grote chefs als Jamie Oliver en Nigel Slater, maar bijvoorbeeld ook onze eigen bekende kookboekenschrijfster Joke Boon, durven schrijven over de vegetarische keuken hebben we eigenlijk geen enkele reden meer om af en toe eens geen vlees te eten. Dit boekje kan een prima start zijn en bevalt het? Dan verschijnen in 2020 zijn grote broers! Ik kan niet wachten!

Greenfeast – 50x snel & vega van Nigel Slater is een uitgave van Fontaine Uitgevers.
128 pagina’s | ISBN 978 90 5956 958 4 | € 10,- 

Dit bericht werd geplaatst in Boeken en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s