Hotdish

 

Het Googlen langs receptensites is een hobby van me. Ook buitenlandse sites. Altijd op zoek naar nieuwe recepten. Maar hotdish is er één waar je moeilijk naar op zoek kunt zijn als blogger die houdt van verse producten zónder pakjes en e-nummers.  Maar de verpakte producten zijn  juist écht de basis van dit gerecht. Het komt oorspronkelijk uit Minnesota en North Dakota, Verenigde Staten dus, en is ook wel bekend onder de naam Tater Tot Casserole. Die naam was waarschijnlijk de doorslag waarom dit recept mijn aandacht trok. Hoe mooi is dat? Tater Tot Casserole? Waarbij het woord Casserole verwijst naar de pan. De Tater Tot is een Amerikaans diepvries product wat sommigen hier aardappelkroketjes noemen. Zelf vergelijk ik het meer met Röstirondjes uit de diepvries.
Het was het uitproberen waard. Thuis zijn ze namelijk dol op Röstirondjes. Bij voorkeur van de barbecue. Ze zijn ook dol op champignonsoep (liefst zónder champignons ???) en op gehaktschotels. Dat bij elkaar opgeteld geeft deze Hotdish. Plus nog wat extra groente. Diepvries en/of blik. Dat dan weer wel.

Ingrediënten voor 4-6 personen
60 ml extravierge olijfolie
1 ui (fijngesnipperd)
500 gram rundergehakt
zout en versgemalen peper
300 gram diepvries sperziebonen
250 gram diepvries mais (blikje mag ook)
500 gram champignonsoep uit blik/pak
500 gram Röstirondjes of aardappelkroketjes uit de vriezer

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verwarm de olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. Fruit de ui zachtjes totdat deze zacht wordt (niet kleuren). Voeg het gehakt toe en breng deze op smaak met peper en zout. Rul het gehakt totdat deze bruin is.
Doe het gehakt in een ovenschaal (Casserole). Verdeel daar gelijkmatig de ontdooide boontjes en de maïskorrels overheen. Giet de champignonsoep over de groenten en dek het geheel af met de (ontdooide) Röstirondjes of aardappelkroketjes. Zet de schaal onafgedekt voor 1 uur in de oven. Serveer gloeiend heet.

Dit bericht werd geplaatst in recept. Bookmark de permalink .

Een reactie op Hotdish

  1. Pingback: Mijn vijf meest ondergewaardeerde posts | Het eten is klaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s