Nagerecht

PavlováDe wanhoop is me soms nabij. Zet ik regelmatig een naar mijn mening heerlijk dinertje in elkaar voor vrienden, blijf ik steken op het nagerecht. Zeker vrienden die wat vaker komen hebben al mijn nagerecht successen, en dat zijn er dus niet heel veel, al eens gegeten. Zelf heb ik ze al meerdere malen gegeten maar ze zijn oké dus wat dat betreft geen probleem. Maar mijn gasten twee keer hetzelfde voorzetten wil ik eigenlijk niet.
Mijn karige nagerecht successen zijn bijvoorbeeld: Crème brûlée, Panna cotta met vruchtencoulis of Dikke yoghurt met kersen. Allemaal lekker maar wel beperkt. Ik zal ze nog een keer posten hier al zijn ze niet van mezelf. Mislukkingen ken ik helaas ook. Laatst nog een appelclafoutis en wat langer geleden een Tarte Tatin. Die laatste gaat trouwens nog wel een keer goed komen. Die staat op de wachtlijst voor een blog. De uitdaging is het maken van de “originele” Tarte Tatin zoals die voor het eerst werd gemaakt in Hotel Tatin in Lamotte-Beuvron. Of dát gaat lukken is de vraag.
Maar nu op zoek naar iets nieuws dus. Daarom vroeg ik mijn (Facebook-)volgers ideeën aan te dragen van hun favoriete desserts. En hoe leuk was het te zien dat de meeste mensen blijkbaar helemaal geen moeite hebben met desserts. Ik kan voorlopig vooruit. Ik ga ze in dit blog noemen maar nog niet uitwerken. Ik ben namelijk voornemens er ten minste een aantal van te maken en misschien wel (zo goed als) allemaal. Leuk om mijn gasten weer eens wat nieuws voor te zetten en samen te oordelen over het dessert. Morgen komen de eerste eters .Het werd dit recept.
Hier dus mijn voorlopige ‘desserts to do list’:
– Syllabub met frambozen en witte chocolade;
– Peer met notencrumble;
– Pavlova;
– Gebakken ananas met honing, smalle reepjes rode peper, vanille-ijs en munt;
– Griekse yoghurt met walnoten en honing;
– Bokkepootjestaart
– Arretjescake;
– Een mars smelten in wat melk en dan over een ijsbolletje schenken;
– Egyptische Om Ali;
– Kersttaartje met abrikozen;
– Eitjes, slagroom, suiker en pure chocolade;
– Maltesers in de staafmixer. Bak vanille ijs kopen en de fijngehakte maltesers eroverheen
   gooien;
– Bavaroise in een mooi glaasje;
– Syberische omelet;
– Dragonyoghurt en frambozen in filodeeg;
– Chocolade, ei, bloem, suiker, halve peren;
– zomertiramisu.
Een aantal moest ik eerst googlen om ook maar enig idee te krijgen van wat het moest worden. Van sommigen loopt het water in de mond. Een enkeling behoeft nog wat verfijning. Een mooie uitdaging gaat het worden.

Dit bericht werd geplaatst in recept. Bookmark de permalink .

3 reacties op Nagerecht

  1. Pingback: Nagerecht 3: Dragonyoghurt en frambozen in filodeeg | Het eten is klaar

  2. Pingback: Nagerecht 2: Peer met notencrumble | Het eten is klaar

  3. Pingback: Nagerecht 1: Slagroomijs met Mars | Het eten is klaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s