Onverwacht naar de Perigord

Foodblogger René Meesters van hetetenisklaar.com

De hele lente en zomer heb ik jullie verteld dat een verre vakantie er voor ons er dit jaar niet in zit. Vandaar dat we al vroeg in het seizoen neerstreken in Baarle-Nassau. Daar staat onze caravan nu nog en we hopen een mooie nazomer mee te gaan maken.
Er is ook ander nieuws: Ik schrijf dit blog vanaf het terras van onze vakantiewoning in Pays-de-Belvès, één van de plus beaux villages de France en gelegen in de Périgord noir. Een geluk bij een ongeluk om zo te zeggen, deze été Indien. We hadden het niet meer verwacht dit jaar en helaas is het ook slechts voor een week, mais, les petits ruisseaux font les grandes rivières. Genieten dus!

Pays de Belvès in de Perigord noir Dordogne

Door Corona was het te lang geleden dat we Frankrijk introkken merk ik, al hadden we heerlijke vakanties in Duitsland, Nederland en Italië de afgelopen twee jaar. Daarover schreef ik terecht lovende blogs. Frankrijk is anders merk ik nu. Goed, Franse mannen dragen geen alpinopet meer, maar alles daaronder is niet veel veranderd. Nergens smaken de croissants en het stokbrood zó goed en besmeerd met paté sarladais aux truffes d’été is het alsof er een engeltje over je tong p…. Waarom rotten mijn kozijnen weg wanneer ik ze niet tijdig schilder? De Fransen maken zich daar niet druk om, ook niet in Middeleeuwse trekpleisters als Belvès.
Hier in de Perigord zijn niet veel wijnranken, wel notenbomen en zwarte truffels. En ganzen en eenden natuurlijk. Het lijkt of niemand zich hier schaamt voor de fois gras, en misschien wel terecht. Wie moet zich meer schamen? De Nederlandse bio-industrie of de ganzenhoeder in Frankrijk? Morgen naar de markt in Sarlat-la-Canéda! Ik kan niet wachten op het weerzien.

Dit bericht werd geplaatst in familie, Frankrijk, vakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s