Salade van geplette kerstomaatjes en olijven (uit de oude doos)

Één van de eerste kookboeken die ik aanschafte, dat was nog voordat ik mezelf een iets meer dan gemiddelde thuiskok durfde te noemen, is ‘The naked chef is terug‘ van, hoe kan het anders, Jamie Oliver. 24 jaar was hij toen hij het schreef in 2000. Hoeveel boeken er daarna nog volgden weten we allemaal wel. Kijk ik snel even in mijn boekenkast dan zie ik er zo al een stuk of zeven. Jamie Oliver werd een heus imperium met ups en downs.

Één ding is vooral opvallend bij de meeste recepten van Jamie Oliver, vooral ook door hem zelf gepresenteerd in de eveneens oneindige hoeveelheid tv-series, is de eenvoud van de gerechten of in ieder geval de schijn van eenvoud. Liefst geen eet- of theelepels als maatvoering, maar gewoon een hele hand of ‘zoveel als je kan krijgen’.

Dit receptje is overigens echt eenvoudig. Misschien wel te eenvoudig om het echt een recept te noemen. Gebruik kerstomaatjes en olijven in de verhouding vier delen tomaatjes op één deel olijven. Neem verschillende soorten/kleuren kerstomaatjes en plet ze door er stevig op te drukken. Kies goede olijven, liefst mét pit uit en plet deze door er met een hard voorwerp op de slaan. verwijder dan de pitten. Meng de olijven en de tomaatjes. Breng de salade verder op smaak met wat wijnazijn, zwarte peper en een flinke scheut goede olijfolie. Eventueel kan je hem nog afwerken met wat basilicum en/of rucola.

Heerlijk als site-dish bij een Mediterraan dinertje.

kerstomaatjes met olijven – Jamie Oliver (foto van David Loftus)
Dit bericht werd geplaatst in recept. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s