Armeluis-koek (uit de oude doos)

Één van mijn bronnen voor deze rubriek is de 5-delige bundel ‘Alles over koken’ van Lekturama, verschenen in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Daar komt ook dit recept uit, al beweert ene Carmen ergens op internet dat ze het recept, heel romantisch, van haar oma heeft die, wanneer er onverwacht bezoek kwam, gauw wat eitjes uit de kippenren haalde en zodoende altijd voldoende eten in huis had. Zelfs de ‘tip van de kok’ bij het recept om er een frisse salade bij te eten en er restjes groenten en vlees in te verwerken werd aan oma toegedicht.

Ingrediënten voor vier personen
600 gr aardappels
4 eieren
250 ml melk
200 gr bloem
zout en peper
nootmuskaat
100 gr boter
½ bosje peterselie

Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Breek de eieren in een kom en klop ze los samen met de melk. Doe de bloem in een andere kom en doe daar wat zout doorheen. Giet het eimengsel in een kuiltje in de bloem en werk de bloem geleidelijk door de vloeistof. Roer tot een glad beslag.

Snijd de aardappels zodra ze iets afgekoeld zijn in plakken van zo’n halve cm. Verwarm 25 gr boter in een koekenpan en bak een kwart van de aardappelschijfjes aan beide zijde bruin. Giet, eveneens een kwart van het pannenkoekenbeslag over de aardappels. Bak de pannenkoek aan twee zijden mooi van kleur. Houd de pannenkoek warm op een bord afgedekt me wat aluminiumfolie. Zet het eventueel in een oven op 100 graden. Bak op deze manier vier pannenkoeken. Strooi voor het serveren wat fijn gesneden peterselie over de pannenkoeken.

Dit bericht werd geplaatst in recept. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s