Broodje Kip-kerrie met bloemkool

broodje kipkerrieIn mijn vriezer stond nog een schaaltje kippenbouillon dat onderhand eens op moest, vond ik. Dus voordat ik er goed over had nagedacht stond die liter bouillon al op het aanrecht te ontdooien. Later bedacht ik me dat ik eigenlijk niet wist wat ik er mee zou gaan doen. Enkel soep wordt hier in huis niet gezien als volledige maaltijd en toegegeven, kippensoep is dat ook niet. In de koelkast vond ik nog een halve bloemkool, die kon sowieso niet lang meer blijven liggen. Al snel bedacht ik dat kerrie zich zowel met kip als met bloemkool uitstekend laat combineren. Kerrie heb ik sowieso ook in huis net als een uitje. De peterselie gedijt goed in mijn tuin. Om het eenvoudige gerecht volledig te maken haalde ik bij mijn super vier Italiaanse bollen en 600 gram kipdijfilet en dan, hop hop, aan de slag.

Ingrediënten
600 g kipdijfilet in blokjes;
½ bloemkool in kleine roosjes;
1 l kippenbouillon, vers of van een blokje;
1 ui, gesnipperd;
½ – 1 el kerriepoeder;
peper en zout;
70 g boter;
60 g bloem;
4 Italiaanse bollen;
paar takjes peterselie.

Bereiding
Verhit een klein beetje boter in een hapjespan en braad daar de kip in aan, bestrooi met wat zout. Haal de kipblokjes zodra deze gaar zijn uit de pan en houd ze warm op een bord onder aluminiumfolie. Doe hetzelfde met de bloemkoolroosjes (die mogen nog wel stevig zijn) en leg ze op het bord bij de kip. Verhit de rest van de boter en fruit daarin de gesnipperde ui aan. Voeg een snufje zout en het kerriepoeder (begin met een halve eetlepel) toe, roer het even goed door en voeg dan de bloem toe. Zet het vuur half hoog. Gaar, al roerend, de ontstane roux langzaam. Voorkom dat hij bruin verkleurd. Giet de bouillon beetje voor beetje bij de roux. Stop zodra deze een mooie dikte (die van ragout) heeft. Roer nog even goed door en voeg dan de kip en bloemkool toe. Warm het even goed door. Snijd ondertussen de peterselie klein en hol de broodjes uit zodat er een bakje ontstaat. Gebruik het wit eventueel later om croutons of paneermeel van te maken.

Breng de kip-kerrie op smaak met peper, zout en kerriepoeder. Voeg wat bouillon toe als de ragout te dik wordt. Schep de ragout in de broodjes en garneer met de peterselie.

Dit bericht werd geplaatst in recept. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s