Kip met Chaumes uit de oven

Kip met ChaumesNee, dan deze!
Soms sta je in de supermarkt en denk je: ”wat zullen we nu weer eten?”. Je Googled wat op je telefoon en vindt een schijnbaar lekker recept: “Italiaanse kip”…. Maar ja, je staat in die supermarkt….. Je bent niet in Italië….. en helaas het is oktober en geen vakantie…. Creativiteit is dus geboden en gelukkig heb ik nog mijn telefoon. De verkoopster kon mij namelijk niet helpen aan Tallegio. Een Italiaanse korstkaas die ik moest vervangen. Google leerde mij dat de Franse Chaumes enigszins vergelijkbaar is en die is gelukkig volop verkrijgbaar. Om het Italiaanse helemaal los te laten heb ik de Pancetta uit het oorspronkelijke recept vervangen door ontbijtspek. Het moest immers een eenvoudige doordeweekse maaltijd worden
Kies gerust voor kipfilet maar weet dat kippendijen zó veel meer smaak hebben! Het resultaat vond ik geweldig!
Serveren met een frisse salade en bijvoorbeeld aardappelpuree.

Ingrediënten voor vier personen:
400 tot 500g ontbeende en ontvelde kippendijen;
250g cherrytomaatjes;
100g ontbijtspek;
4-5 teentjes knoflook;
2 eetlepels gedroogde oregano;
Olijfolie;
2 middelgrote uien;
Versgemalen zwarte peper;
zout;
100g Chaumes (oranje korstkaas).

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de cherrytomaatjes . Pel de knoflook en halveer de teentjes. Pel de uien en snijd deze in vieren. Snijd de ontbijtspek in dunne reepjes. Kruid de kip met versgemalen peper en zout.
Doe de olijfolie in een ovenschaal en zorg ervoor dat de bodem van de schaal volledig is bedekt met olie. Doe vervolgens de cherrytomaatjes, het ontbijtspek, de knoflook, de uien en de oregano in de ovenschaal en zet de schaal 20-25 minuten in de oven. Braad ondertussen in een koekenpan de kip rondom aan. Haal vervolgens de schaal uit de oven en leg de kip hierin. Als de kip volledig gaar is (ongeveer 15 minuten (kipfilet wat langer)), haal dan nogmaals de schaal uit de oven. Snijd de chaumes in stukken en verdeel deze over de kip. Schuif de schaal nogmaals in de oven voor ongeveer 5-10 minuten, totdat de kaas is gesmolten.

Wat een verrassing!

Dit bericht werd geplaatst in recept. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s