Het roer om………

kruidenHet begon met een heerlijke vakantie in de Ardèche. Uitgekozen omdat het daar wél mooi weer was. Vakanties bieden uitgelezen kansen om blogs te schrijven over de lokale keuken. Dat was ook dit jaar zeker de bedoeling. Sterker nog: ik wilde vaker dan normaal bloggen vanaf mijn vakantieadres. Helaas bleek de wifi op de camping zo gebrekkig dat eenvoudig publiceren niet mogelijk was. En om bij de centrale receptie te gaan zitten bloggen vond ik ook weer niet zo’n succes. Het werden uiteindelijk dus voornamelijk kleine blogjes op Facebook via de telefoon.

De zin om te koken was niet verdwenen en de lokale restaurants boden normaal gesproken voldoende inspiratie voor nieuwe blogs. Toch kwamen ze er niet uit.

Die vakantie zette mij dus aan het denken: Wat wil ik eigenlijk met mijn blog? Wil ik wel de receptensite zijn, die het nu eigenlijk is? Wat voegen die 2 tot 3 recepten per maand van mij toe aan de stortvloed aan recepten die over ons wordt uitgespuwd via de Allerhande, de Hallo Jumbo, kranten, social media, receptensites en een kookzender die 24 uur per dag recepten de ether instuurt. Binnenkort komt daar zelfs nog een tweede kookzender bij. De bezoekersaantallen van ‘Het eten is klaar’ blijven eigenlijk al twee jaar hetzelfde. Prima maar niet fantastisch. Doe ik het daarvoor?

Eigenlijk ben ik veel meer met voeding bezig dan wat ik nu kwijt kan. Ik lees kookboeken, boeken over koken en boeken over (gezonde) voeding, zelfs thrillers waarin koks de hoofdrol spelen. Ik bezoek restaurants, markten, supermarkten, kookwinkels en toko’s. Ik probeer dingen uit, proef dingen, zie dingen en volg ontwikkelingen in de horeca. Als ontspanning bekijk ik kookprogramma’s, kookwedstrijden op tv en series die ook maar enigszins over voeding gaan. In de bioscoop zijn steeds meer films met koken als thema. Op vakanties bezoek ik natuurlijk de plaatselijke markten en winkels. Al die dingen kan ik eigenlijk niet kwijt binnen de huidige opzet van mijn blog.

Dat gaat dus veranderen!
Vanaf 1 juni gaat hier het roer om. Veel meer blogs maar minder recepten. Meer over mijn kijk op voeding, uitgebreid of gewoon wat losse flodders. Boekrecensies, filmrecensies, meningen over televisieprogramma’s. Maar bijvoorbeeld ook recept- en productbeoordelingen. En natuurlijk zo nu en dan een heerlijk recept.

Heb je ideeën, tips, vragen of zelf een mening? Laat het me weten.

Dit bericht werd geplaatst in algemeen, vakantie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Het roer om………

  1. Ad zegt:

    Klinkt positief, filmrecensies zijn natuurlijk ook leuk, en i.d.d. de recepten maken we niet zo vaak na. ik ben benieuwd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s